Beuk

Beuk

March 14, 2021 Off By Rene Vandereycken

Al decenia lang is de beukenhaag ingeburgerd in ons land. Als omkadering van een tuinkamer, langs de weg of om de tuin beschutting en privacy te geven. Een beukenhaag is misschien wel een van de mooiste hagen! Kies voor de bladhoudende beuk in de kleuren rood of groen of ga voor de sterke haagbeuk die op veel meer plekken aangeplant kan worden. Meet het aantal meters dat u nodig heeft en bestel de beukenhaag voordelig per bos online!

Meer over de groene beukenhaag

De groene beukenhaag, ook wel Fagus sylvatica genoemd, is de perfecte haagplant en daarmee ook dé topper van ons assortiment! De haag is vanaf het voorjaar tot en met het einde van de zomer diepgroen van kleur. In de winter behoudt de beukenhaag zijn bladeren, die verkleuren naar bruin.

De gewone beukenboom kent bijna iedereen wel. Een grote majestueuze boom met een prachtige gladde stam. Maar dat diezelfde boom gebruikt wordt bij een haag is bij veel minder mensen bekend.
Omdat de beuk jaarlijks gesnoeid wordt verdicht de plant zich tot een haag.

Beukenhagen kom je overal tegen. Het is een erfafscheiding die uitermate goed past bij ons land. Een beukenhaag heeft een mooie luxe uitstraling en is makkelijk te snoeien. Van oudsher werden rode beuken gebruikt om de grens van een landgoed aan te geven. Een beukenhaag is ook goed te snoeien en prima smal te houden.

Wij raden aan bij het planten van de beukenhaag Pokon aanplantgrond voor hagen en bomen te gebruiken. Dit zorgt voor het allerbeste resultaat in het aanslaan en daarnaast voor de verdere groei.