Zo creëer je thuis jouw eigen sportschool

Zo creëer je thuis jouw eigen sportschool

April 25, 2022 Off By Rene Vandereycken

Heb je altijd al thuis een (mini) sportschool willen creëren zodat je alleen, of met vrienden, kunt sporten? Het voordeel van thuis sporten is dat je zo vaak en zo lang kunt trainen als je wil. Zet een lekker motiverend muziekje aan en jullie zijn er helemaal klaar voor! Voor het thuis sporten, heb je natuurlijk wel fitnessartikelen nodig. Met je eigen lichaamsgewicht kun je al een heel eind komen, maar veel mensen geven de voorkeur aan trainen met behulp van fitnessapparatuur of -accessoires.

Voordeel krachtstation

 

Het voordeel aan thuis je eigen sportschool creëren, is dat je er alleen apparatuur of accessoires hoeft te plaatsen die je daadwerkelijk gebruikt. Je kunt allerlei sportartikelen eenvoudig online kopen, waarna ze worden opgestuurd. Voor thuis sporten is het wellicht interessant om een krachtstation aan te schaffen. Met zo’n station kun je enorm veel oefeningen uitvoeren, omdat het station allerlei apparatuur in één is. Je kunt altijd extra handvatten of kabels aanschaffen om het meer compleet te maken.

Begin met dumbells

 

Ben je nog vrij beginnend in het fitnessen en weet je nog niet precies wat je wil trainen of welke oefeningen je wil doen? In dat geval is het aan te raden om met dumbells te beginnen. Je kunt vrijwel elke spiergroep trainen met behulp van dumbells, terwijl je er relatief gezien niet veel voor betaalt. Het handigst is om dumbells met gewichtschijven aan te schaffen, omdat je natuurlijk niet precies hetzelfde gewicht nodig zal hebben per oefening.